Ny politisk majoritet på Hammarö

Socialdemokraterna skapar nu en ny stabil politiskt majoritet för Hammarö kommun. Foto: Kent Sjögren/VF

Efter att flertalet partier ur det styrande ”Hammarösamverkan” lämnat samverkan har Hammarö kommun stått utan en stabil politisk ledning. Med anledning av detta har Socialdemokraterna haft flertalet samtal med samtliga partiet i kommunfullmäktige för att ta ansvar över kommunen och hitta en majoritet i fullmäktige som kan ta Hammarö kommun framåt. 

Nu har intensiva samtal förts och Socialdemokraterna har träffat en överenskommelse med Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet för att skapa en stabil och hållbar politisk majoritet på Hammarö.

Det nya samarbetet känns inspirerande och spännande. Vi har varit väldigt tydliga att vi gruppledare skall arbeta nära varandra. Det som har varit avgörande i förhandlingen är att vi känner tillit till varandra och att vi bryr oss väldigt mycket om vårt Hammarö, säger Solweig Gard (S)

En presskonferens hölls måndagen den 7 september kl 13.00 där den nya politiska majoritet beskrev sina samtal.

Vår huvudfråga för resterande tid av mandatperioden är att få ekonomin i balans. Vi är medvetna om att det kommer att bli ett tufft jobb, säger Solweig Gard (S)

Solweig Gard som väntas ta över som nytt kommunalråd är taggad på uppgiften och att axla ansvaret. Solweig har varit politiskt aktiv länge och bland annat varit ordförande i socialnämnden förut.

Förhoppningsvis kommer jämställdhetsarbetet att märkas tydligare nu, Gard (S)

Mer information om den gångna samt kommande process kommer att lämnas på Socialdemokraterna Hammarös årsmöte 2020-09-21.

facebook Twitter Email