Engagera dig

Du behövs! Engagera dig i Socialdemokraterna Hammarö.
För varje ny medlem blir vi en starkare kraft i svensk politik som tillsammans kan arbeta för ett starkare, mer jämlikt, samhälle!

Välkommen som medlem i Socialdemokraterna!

Först och främst: välkommen till Socialdemokraterna. Det du inte kan, hjälps vi åt att lära oss. Vi gör saker tillsammans.

Hos oss är du alltid välkommen! Som medlem får du en möjlighet att påverka det samhälle vi lever och verkar i. Du är engagerad och vill skapa förändring för ett rättvisare och solidariskt samhälle? Bra, då har du hamnat helt rätt. Här kan du registrera dig som medlem i Socialdemokraterna samt läsa mer om vad du kan göra som medlem. —>> BLI MEDLEM HÄR! 

Hur fungerar medlemskapet?

När du registrerat dig på ovanstående länk och betalat avgiften är du medlem i Socialdemokraterna! Då öppnas en rad möjligheter att engagera dig i din samtid och närhet, att lära sig mer om samhället och politik! Socialdemokraterna är ett folkrörelseparti och som medlem finns det massor av intressanta aktiviteter att delta i. Utbudet av verksamheter varierar i landet. Du väljer själv vad du vill delta i, eller så hittar du på egna idéer utifrån ditt eget engagemang.

Gå med i din lokala förening

Över hela landet finns mängder med olika S-föreningar. Där samlas medlemmar från närområdet eller med samma intresse och diskuterar politik, deltar i utbildningar, kampanjar för olika frågor, arrangerar intressanta föredrag och seminarier samt gör roliga aktiviteter tillsammans. Varför inte starta en egen S-förening i ditt bostadsområde?

Delta i studiecirklar

Det finns speciella studiecirklar riktade till nya medlemmar, men det finns också utbildningar som berör olika politikområden, som exempelvis jobb och näringsliv, utbildning samt välfärd. Om du saknar något ämne så finns det också möjlighet att föreslå en ny cirkel eller att starta en egen. Läs mer om våra studier.

Vill du själv bli politiker?

Då kan du kandidera till olika förtroendeuppdrag. Som medlem kan man bli förtroendevald i en lokal nämnd, i kommunfullmäktige, i landstinget/regionen eller i riksdagen. När man är förtroendevald fördjupar man sig i en eller flera frågor och kan påverka politiken i det forumet man är invald i. Det finns också särskilda ledarskapsutbildningar för dig som är intresserad av ett förtroendeuppdrag.

facebook Twitter Email