Solweig Gard ny gruppledare

Solweig Gard, tidigare gruppledare i socialnämnden efterträder Per Aspengren på posten som gruppledare för Socialdemokraterna i Hammarö kommun. Anders Englund och Peter Berglund är nya gruppledare i bildningsnämnden respektive socialnämnden.

Solweig Gard, 65 år, har valts till ny gruppledare för Socialdemokraterna på Hammarö och blir där med 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen. Detta efter att Per Aspengren avgått då har flyttar från kommunen. 

– Spännande och utmanande, säger till Solweig till NWT. 

Solweig Gard har ett flertalet år i Hammaröpolitikens topp bakom sig. Senast kommer Solweig från socialnämnden där hon tidigare har varit ordförande i nämnden under perioden 2014-2019. Hon har även tidigare varit ordförande i bildningsnämnden och varit ledamot och ersättare i kommunstyrelsen. 

Förändringar i laget för (S) i kommunstyrelsen

I och med Per Aspengrens avgång har fler fyllnadsval gjorts av den anledningen. 

I kommunstyrelsen har Therese Gunnarsson tagit ett större ansvar och finns nu representerad i kommunstyrelsens arbetsutskott som ersättare. Det är nu Solweig Gard och Thomas Bäckman som är ledamöter i arbetsutskottet. I kommunstyrelsen har även Katarina Ericsson kommit in som ersättare och representerar Socialdemokraterna. 

Förändringar i laget för (S) i bildningsnämnden

Anders Englund, gruppledare (S), bildningsnämnden

I bildningsnämnden har Anders Englund, 40 år, tagit över som gruppledare och 2:e vice ordförande. I nämnden har även Eva Nordlöf tagit större ansvar och finns med i bildningsnämndens arbetsutskott tillsammans med Anders för Socialdemokraternas räkning. 

Förändringar för (S) i socialnämnden

Peter Berglund, gruppledare (S), socialnämnden

I och med att Solweig Gard lämnar som gruppledare för Socialdemokraterna tillika 2:e vice ordförande i Socialnämnden har Socialdemokraterna nu valt Peter Berglund, 72 år, till ny gruppledare i nämnden. 

 

 

facebook Twitter Email