Det preliminära resultatet är här

Idag (14/9-22)  14:40 var alla Hammarö kommuns valkretsar räknade och det preliminära resultatet för oss är 36,3%.

Valet 2018 var resultatet för Socialdemokraterna på Hammarö 35,68% så detta innbebär en ökning i år vilket vi är otroligt glada för. Vi behåller 11 mandat som tidigare men vänstern tappar ett mandat och Sans och balans som är det nybildade partiet på Hammarö tar ett mandat.

Nu återstår länsstyrelsens slutgiltiga rösträkning och att de invalda partierna ska samtala om vilka samarbeten som ska ske och vilka möjligheter som finns.

Vi återkommer givetvis med besked så snart vi kan. 

Till sist vill vi tacka er alla som röstat på oss, kommit på våra träffar, familjedagen och er som besökt oss i valstugan. Vi hoppas att ni fortsätter höra av er till oss och frågar, uttrycker era åsikter, risar och rosar och samtalar om politiken på Hammarö. 

 

På riksnivå ser det ut att bli en högerregering tyvärr men tack vare er så har Socialdemokraterna även ökat där. 

På regionnivå ser det ut att bli maktskifte och de rödgröna ser ut att komma segrande ur detta, men det krävs samtal och samarbeten även där innan frågan är avgjord. 

Karlstad som under 12år har varit styrt av högern har vänt skutan och det ser ut att bli ett rött Karlstad och till dem hälsar vi grattis och stort lycka till!

Resultatet av de preliminära siffrorna på Hammarö kan ni se nedan:

facebook Twitter Email